Data steeds belangrijker voor ontwikkelen van een stad

Wat voor een invloed hebben nieuwe technologieen op de inrichting van een stad. Want als je sensoren gaat toepassen kan je verschillende informatie verzamelen. Bijvoorbeeld over waar een object zich bevindt, hoe het zich verplaatst en informatie over de omgeving.

Zo kan  je sensoren vastmaken aan diverse producten en vervolgens nagaan wat er bijvoorbeeld met een blikje cola gebeurd. Wordt deze genuttigd op de zelfde locatie als waar het is gekocht en waar gaat het naar toe als het lege blikje in de afvalemmer beland. Opmerkelijk was de route welke bepaalde producten afleggen. Dit was niet in een altijd in dezelfde provincie(state) bleven, maar ook kriskras over het land.

Wanneer deze sensoren zich zouden bevinden in riolering kan het informatie geven over de bewoners in een pand. Dit over het hebben van ziektes aan de hand van wat er door de riolering gaat. Wanneer deze data verzamelt wordt, kan ergens anders een seintje worden gegeven om deze bewoners te voorzien van bijvoorbeeld advies of medicijnen.

Het verzamelen van data op deze manier is ook bruikbaar voor de bouw. Op deze manier kan er data beschikbaar zijn over de mobiliteit van mensen, het gebruik van gebouwen en vervoersmiddelen. Als je weet hoe en welke voertuigen bepaalde routes afleggen binnen een stad kan je hiermee rekening houden in jouw logistieke plannen voor de bouwplaats.  Als je data hebt over hoe mensen gebruik maken van gebouwen en hoe zij zich bewegen in een stad, kan je een stad inrichten of aanpassen aan hun gebruikers.

vimeo video van MIT city form lab

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *