In de ban van waterproblematiek

We worden nu even met de neus op de feiten gedrukt. Gisteren werd er al op het journaal aangegeven dat het er in de toekomst niet minder op gaat worden. Zware regenbuien zijn de toekomst, maar is dat ook zo voor de problemen welke hierdoor worden veroorzaakt. Rioleringen die de hoeveelheid water niet aankunnen, overstromingen van rivieren  enz. Wat worden de oplossingen.

Ik weet nog goed de evacuatie in 1995 waarbij de kans op dijkdoorbraak hoog was. Mijn moeder met een auto vol noodzakelijke spullen, twee kinderen en huisdieren. En mijn vader moest vanwege zijn werk in het gebied blijven. Gelukkig viel het mee, maar ook besefte mijn maar al te goed dat alles wat wij hadden en de plek waar wij zijn opgegroeid er ook niet meer kon zijn.

Maar nu is het niet alleen van de steeds hoger wordende rivieren. Maar de grote hoeveelheid die in korte tijd uit de lucht komt waar onze bebouwde omgeving moeite mee heeft.  Ik ben geen specialist op dit gebied en kan alleen maar afgaan op wat ik hoor en zie via diversen kanalen.

Misschien dat weer meer terug moeten naar het wonen op een terp. Maar daar heb je natuurlijk met bestaande bebouwing niks aan.De oplossingen die je ziet is heeft vooral met de poreusheid te maken van materiaal om water zo snel mogelijk weg te krijgen. Nieuwe (extra riolering)en  tijdelijke opvang mogelijkheden van water.  Zo ook in onderstaande fimpje op youtube.