Omdenken is inspectie geeft kansen voor leren

Fouten het ligt altijd een beetje gevoelig. Het is geen opzet, maar toch zijn ze er. Een proef om de bouw verantwoordelijk te maken voor bouwinspectie is mislukt. Tja, waar mensen zijn worden fouten gemaakt. Belangrijker vindt ik hoe deze worden opgelost of verbeterd. Tenslotte geeft een inspectie onafhankelijk of niet kansen voor leren van fouten.Refreshing Future leren van fouten

Zou jij fouten ook zien wanneer deze alleen worden gecontroleerd door jezelf. Nu loop ik niet op de bouwplaats, maar zit ik achter een bureau. Maar ook ik wordt gecontroleerd en als een ander een fout ontdekt is dat nog steeds niet leuk. En besef mij dat ik daar zeker niet de enige in ben. Wanneer je anderen moet controleren voor je werk realiseer je je dat ook. Het probleem is niet het gevolg, maar waar ligt de oorzaak. En om ze vaker voorkomen, is het wellicht de moeite waard om te kijken naar hoe dit op een andere manier op te lossen. Dit in plaats van te zeggen, dat is altijd al zo geweest.

Ja, controleren van jezelf kan je ook leren. En zelfs de beste hebben wel eens hun dag niet. Je kan jaren trainen en een topniveau hebben ook dan kan een seconde ook grote gevolgen hebben. Zie ook bijvoorbeeld de finale turnen van Epke Zonderland in de olympische spelen. Het is letterlijk vallen en opstaan. Nu ben ik niet atletisch. Maar ik weet waar mijn kracht zit en mijn zwakke punten. Waar ik sterk in ben probeer ik ook nog steeds te verbeteren. Het minste kan wellicht beter door en ander worden uitgevoerd. En de rest valt onder de uitdaging om deze te verminderen tot nul. Kom maar op met de volgende fout! Het is pas zwak ze af te schuiven op een ander of er niet van te leren.

Volg mij :-)

Visit Us On TwitterVisit Us On LinkedinCheck Our Feed